• Experience Professional Real Estate Services

Compara Proprietati

100 de blocuri cu risc seismic vor fi reabilitate

100 de blocuri cu risc seismic vor fi reabilitate

100 de blocuri cu risc seismic vor fi reabilitate de catre guvern

O parte dintre blocurile de locuințe încadrate în clasa I de risc seismic și care prezintă pericol public vor fi reabilitate, fără costuri pentru proprietari. Astfel, anul acesta vor începe lucrările de consolidare la 40 dintre cele 93 de clădiri cuprinse în Programul de acțiuni pe anul 2018 privind proiectarea și execuția lucrărilor de intervenție pentru reducerea riscului seismic la construcțiile cu destinația de locuință multietajată, încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa I de risc seismic și care prezintă pericol public, care a fost aprobat în ședința de Guvern din data de 12 iulie.

Tot anul acesta va începe proiectarea lucrărilor de intervenție pentru restul de 53 de blocuri.
Clădirile de locuințe care vor fi reabilitate anul acesta sunt situate în București – 30 de blocuri, Bacău – cinci blocuri, Tulcea – două blocuri, Câmpina – un bloc, Suceava – un bloc și Sf. Gheorghe – un bloc.
Cele 53 de construcții pentru care va începe proiectarea lucrărilor de intervenție se află în București – 31 de blocuri, Ploiești – șapte blocuri, Iași – șase blocuri, Bacău – cinci blocuri, Câmpina – trei blocuri și Suceava – un bloc.
Cele mai vechi blocuri care urmează să fie consolidate din bani publici datează din anul 1890, având, așadar, o vechime de 128 de ani.

Pe de altă parte, cel mai nou bloc care va fi reabilitat a fost construit în anul 1976.
Programul anual de acțiuni, care a fost aprobat în ședință de Guvern, a fost elaborat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), pe baza propunerilor fundamentate de Consiliul General al Municipiului București și de consiliile județene și avizate de Comitetul Municipiului București, respectiv comitetele județene pentru situații de urgență, avizul final fiind dat de Comisia Națională de Inginerie Seismică.
MDRAP dispune de 20 de milioane de lei pentru finanțarea cheltuielilor pentru proiectarea și execuția lucrărilor de intervenție și consolidare a acestor imobile.

Lista completă a clădirilor incluse în programul aprobat de Guvernul României este disponibilă aici:

http://www.mdrap.ro/userfiles/anexa%20risc%20seismic%202018.pdf

img

Antonio

If You Think It’s Expensive To Hire A Professional To Do The Job, Wait Until You Hire An Amateur.

Articole asemanatoare

Conditii creditare modificate de BNR

Conditii creditare modificate de BNR Banca Națională a României (BNR) a modificat regulamentul...

Continua sa citesti
Antonio
de Antonio

Soseaua Fabrica de Glucoza va avea patru benzi

Soseaua Fabrica de Glucoza va avea patru benzi - Primaria Municipiului Bucuresti anunta ca a predat constructorului amplasamentul pentru lucrarile de executie destinate supralargirii de la doua la patru benzi a Soselei Fabrica de Glucoza.

Continua sa citesti
Antonio
de Antonio

Piata imobiliara din Romania atractiva pentru investitorii straini

Piata imobiliara din Romania 2018. Mari dezvoltatori străini lansează noi proiecte pe plan local, pornind la drum cu concepte îndrăznețe, diferite. mai mult.....

Continua sa citesti
Antonio
de Antonio

Alatura-te discutiei

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.