Compara Proprietati

Conditii creditare modificate de BNR

Conditii creditare modificate de BNR

Conditii creditare modificate de BNR

Banca Națională a României (BNR) a modificat regulamentul privind condițiile de creditare, principalele motive pentru aceasta modificare sunt: simplificarea accesului la credite al persoanelor fizice, consolidarea creșterii sustenabile a activității de creditare și protejarea populației cu venituri medii și sub valorile medii!

Potrivit noilor Conditii creditare modificate de BNR, nivelul maxim al gradului de îndatorare va fi de 40% din venitul net la creditele în lei și 20% la cele în valută.

Gradul total de îndatorare este determinat ca pondere a obligațiilor totale lunare de plată raportate la venitul net lunar.

Rata maximă de îndatorare poate fi majorată cu cinci procente pentru creditele contractate pentru achiziționarea primei locuințe ce urmează a fi ocupată de debitor.

Noile conditii creditare modificate de BNR includ facilități pentru creșterea sustenabilă a activității de creditare a populației, precum:
– reguli mai permisive pentru achiziționarea primei locuințe ce urmează a fi ocupată de debitor;
– neaplicarea limitei gradului de îndatorare pentru maxim 15% din portofoliul de credite noi destinate persoanelor fizice, la nivelul fiecărui creditor;
– reducerea birocrației bancare pentru acordarea unei credit.

Conditii Creditare Modificate De Bnr Onestate Ro
Conditii Creditare Modificate De Bnr Onestate Ro

Totodată, comunicatul BNR precizează că „toate solicitările de credit formulate înainte de 1 ianuarie 2019, inclusiv cele aferente unor programe guvernamentale adresate clienților persoane fizice, precum programul Prima Casă, se soluționează pe baza reglementării de la momentul depunerii cererii la bancă, chiar dacă acordarea creditului are loc după 1 ianuarie 2019”.

„Măsuri similare de ordin prudențial au fost adoptate deja în alte țări cum ar fi Ungaria, Polonia, Estonia, Lituania, Cehia”, explică BNR într-un comunicat de presă.

Noile conditii creditare modificate de BNR vor intra în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2019 și va trebui respectate atât de instituțiile bancare, cât și de instituțiile financiare nebancare (IFN).

img

Antonio

If You Think It’s Expensive To Hire A Professional To Do The Job, Wait Until You Hire An Amateur.

Articole asemanatoare

Noul Regulament de creditare imobiliara din 2019

Noul Regulament de creditare imobiliara din 2019 Conform noilor prevederi, noul regulament de...

Continua sa citesti
Antonio
de Antonio

Soseaua Fabrica de Glucoza va avea 4 benzi

Soseaua Fabrica de Glucoza va avea patru benzi - Primaria Municipiului Bucuresti anunta ca a predat constructorului amplasamentul pentru lucrarile de executie destinate supralargirii de la doua la patru benzi a Soselei Fabrica de Glucoza.

Continua sa citesti
Antonio
de Antonio

100 de blocuri cu risc seismic vor fi reabilitate

100 de blocuri cu risc seismic vor fi reabilitate de catre guvern - O parte dintre blocurile de locuințe încadrate în clasa I de risc seismic și care prezintă pericol public vor fi reabilitate, fără costuri pentru proprietari.

Continua sa citesti
Antonio
de Antonio

Alatura-te discutiei