• Experience Professional Real Estate Services

Compara Proprietati

Vrei sa vinzi o proprietate? Inceteaza sa crezi în mituri!

Vrei sa vinzi o proprietate? Inceteaza sa crezi în mituri!

Vrei sa vinzi o proprietate?
Mulți vânzători de proprietăți cred în urmatoarele mituri :

1: Întotdeauna câștigi bani când îți vinzi casa. Desigur, imobiliarele se  apreciază în timp. Cu toate acestea, piața imobiliară trece prin cicluri în care prețurile cresc rapid, în care prețurile se echilibrează  sau scad. În concluzie , vânzarea proprietății dvs. pentru mai mult decât ați plătit pentru ea nu este neapărat o certitudine , iar  rentabilitatea investiției dvs. poate varia foarte mult prin cartier , calitatea clădirii , vecini , agement in zonă, etc.

2: Vrei sa vinzi o proprietate?

Cere un preț mare să ai de unde scade  sau scoate un profit considerabil! Mulți vânzători îmi spun : “Vreau să cer un preț de listare foarte mare  pentru că nu știi niciodată dacă există un cumpărător dispus să-mi plătească prețul!”  Dacă începi listarea ofertei cu un preț mare “aspirațional” vei coborî cu picioarele pe pământ când îți dai seama că proprietatea ta cu prețul fantezist nu se va vinde!

3: În cazul în care oferta  de listare a proprietății dvs este supraevaluată , aveți posibilitatea să scădeți prețul mai târziu. Există studii istorice care demonstrează că proprietățile care au fost reduse la preț,  ajung să se vândă mai puțin decât cele care sunt evaluate corect atunci când sunt listate pe piață. Mulți cumpărători care văd proprietăți online, cu reduceri multiple de prețuri, nu se limitează la ele deoarece consideră că există ceva în neregulă cu ele , au vreo problemă , iar dacă se decid prin absurd să facă o ofertă, acesta este adesea mult sub ultimul preț cerut.

4: Vrei sa vinzi o proprietate ?

Listarea ofertei cu prețul scăzut nu înseamnă că veți câștiga mai mulți bani. Vânzătorii sunt adesea ezitanți să listeze casele lor sub valoarea de piață. Cu toate acestea, am văzut această strategie plătită bine de mai multe ori. Un exemplu a fost un apartament în Piața Victoriei. Oferta a fost sub prețul pieței. Au existat atât de multe oferte concurente multiple, încât apartamentul a fost vândut pentru o valoare de piață ceva mai mare !

5: Adăugarea costului renovărilor la prețul de listare. Adevărul este că veți vedea o anumită rentabilitate a investițiilor dvs. de renovare , de obicei, veți recupera rar întreaga sumă. De asemenea, rețineți că, dacă renovările sunt foarte personalizate, atunci acestea pot avea un impact negativ asupra potențialilor cumpărători!

6: Vrei sa vinzi o proprietate?

Folosind o apreciere – evaluare din trecut ca o dovadă a valorii proprietății tale. Ca si exemplu : ” Apartamentul meu in 2008 valora 350.000 euro”  Adevărul este că majoritatea creditorilor ipotecari și evaluatori ( inclusiv cei internaționali) nu acceptă evaluări care au o vechime mai mare de 60 -90 de zile. Prețul corect se bazează pe datele din contract , cartier , cladire ,  și pe cele care au fost recent vândute în aceeași zonă!

7: Vrei sa vinzi o proprietate?

Brokerul – agentul vă poate supraoferta proprietatea pentru a încasa un comision mai mare. Deși este adevărat că , comisionul unui broker se bazează pe prețul de vânzare, cei  foarte experimentați nu  vor recomanda supraofertarea. Ei nu vor să investească mulți bani în marketing și timpul lor doar pentru a nu-ți vinde proprietatea , ci în termen scurt și cu strategie bună de marketing să încheie cu succes tranzacția. Se întâmplă destul  de  des în piață , ca borkerii foarte competitivi ( sa le spunem așa )  se vă propună un preț de listă mare pentru a prelua oferta în portofoliu , deoarece se tem că pierd la concurență!

Vrei sa vinzi o proprietate?  Acestea fiind spuse alege un broker-agent , pe baza nivelului de experiență și de expertiză nu pe baza acceptării prețului oferit de dvs sau propus de el!

Daca te-am convins scrie-mi un mesaj prin pagina de contact , sau completeaza o cerere!

 

 

img

Antonio

If You Think It’s Expensive To Hire A Professional To Do The Job, Wait Until You Hire An Amateur.

Alatura-te discutiei

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.